تا حالا تو وبلاگ کلی پست راجب هیپ هاپ کلاسیک دهه ی 90 و 80 از شاخترین کار های هیپ هاپ گذاشتم ... حالا بعدآ دو یکی دو تا پست بهترین و شاخترین پست های وبلاگ و براتون لینکاشو میزارم! ... که تا الان حدود 60 تا لینک شده :) ... حدودآ 7-8 سال هستش که رپ تو ایران هم بوجود اومده و از اولین رپرای ایران میشه به شاهین دیو و امثالش اشاره کرد! ... اما اصل رپ فارس که طرفدار زیاد پیدا کرد تو ایران 5-6 سال پیش از شروع فعالیت زد بازی بود! ... که میشه بهشون هیپ هاپ گفت ! نه به کار های جدید!! ... من خودم قبل از رپ فارسی رپ و شروع کردم اونم از امینم و توپاک! ... اما خیلی خیلی بعضی کار های قدیمی رپ فارسی و دوست دارم! ... البته الان خیلی مزخرف شده! و دو سه سالی هست که سالی شاید دو سه تا ترک رپ فارسی بگوشم! ... هر چند امسال سال خوبی برای رپ فارسی بود! ... خوب بگذریم ... امروز می خوام بهترین کار های رپ فارسی رو براتون بزارم که صد در صد اکثرشو گوش دادید! ... اول یکم از اهنگسازامون میگم! ... خوب از اولین اهنگسازای ایران تو رپ مهدیار اقاجانی هستش! ... که واقعآ کارش قویه! از همون 5-6 سال پیش با هیچکس و پیشرو و 021 و اینا شروع کرد! که حسابی بیتای شاخی میزد و رپ فارسی رو یکم از حالت بیت های دزدی و تقلبی خارج کرد! ... خیلی خیلی اهنگسازیشو قبول دارم و هر ترکی که پرود کنه اون و می گوشم! ... هیپ هاپ واقعی هستش!! ... همچنین از دیگر بهترین اهنگسازامون احسان اتور هستش که اوج قدرت خودشو تو البوم سکوت بهرام که اردیبهشت امسال اومد!! ... کاراشو دوست دارم چون سمپل گیری های حرفه ای می کنه! همه هم از کار های شاخ و کلاسیک هیپ هاپ هستش! ... خوب بگذریم می خوام از زدبازی شروع کنم! ... زد بازی به نظرم اولین گروه تاریخ رپ فارس هست که حسابی گنده شد! ... اونم بخاطر اینکه اولین گروهی بود که فش خوار مادر و می کشید به همه چی تو ترکاش و فاز خاصی داشت!! کار شاخ انصافآ زیاد دارن قدیما! ... هر چند الان اصلآ کارشو قبول دارم داره رو به خالتوری و ک*س شری میره! کارای قدیمیشون هر چند اکثرش بیت هاش تقلبیو معمولآ از امینم و زیقی هستش! ... اما تکستاشون قافیه هایی که می بستن مغز و به فنا میداد! ... دومین ترکی که رکورد کردن یه دیس ترک تمام عیار به یه گروه رپ دختر تو لندن بود! اسم گروهشون اجیلی بود! ... با اینا در افتاده بودن که سامان ویلسون تو یه دیس ترک مادر تک تک این دخترا رو اورد جلو چششون!! ... تکستی که سامان تو این ترک داشت روانی می کرد من و! ... یه سبک فان فوق العاده! ... خیلی حال می کنم با این ویلسون ... حیف که دیگه رپ نمی کنه :( برای همین هم زد بازی الان ضعیف شده! بعد از اون یه ترک دیگه خوندن به نام کل کل که روی بیت Rap Game بود ... بدجوری تکستش فاز میده!!! ... لامصب و خوار و مادر اسفالت می کردن! ... اینم برای دانلود میزارم! ... و اما اوج قدرت ویلسون که هنوز که هنوزه ترک برام تازگی داره دیس فینچر هست!!!! ... فینچر یکی از ادمای اویزون رضا پیشرو اون زمان بود! خیلی هم گند میگوزید! ... بین رضا و زد بازی بدجوری اون موقع دیس بازی شروع شده بود!! که بهترین دیس ترک های رپ فارسی هم بینشون رد و بدل شد!! ... اون موقع بدجوری اینا تو تهران درگیر می شن!! ... بد زد بازی یه حرکت میزنه که دیگه فینچر کار نمیده اصلآ نابودش کرد!! ... دیس فینچر ایم ترک پیشرو رو رو روانی کرد و مجبورش کرد که اثر منفی رو بیرون بده!! ... یه تیکه از سامان و ویلسون و خیلی دوست دارم میگه :
ایندفعه دنبالتون نیست مامان با کفگیر // کار بد کردی دنبالته زاخار با هفتیر
پیس دست خالی نیا طرف ما چون // پییهن سفیدت میشه پرچم ژاپن!
خیلی شاخه!! ... ته شاخ بازیه لامصب!! ... خلاصه بدجوری میرینن به اینا!! :)) (البته به اثر منفی هم تو قسمت پست رضا پیشرو میرسیم!) ... اهنگ شاخ بعدیشون که از این گنگ پارتیا بود خیلی فاز داد " بریم فضا " باز هم تکستای فوق العاده و بیت شاخش که فکر کنم خودشون اهنگسازی کرده بودن!! ... یه ترک شاخ دیگه هم " اهنگامون خداست " یه بیت خیلی خیلی شاخ با یه تکست فوق العاده ... مخصوصآ استایل هیدن تو کراوس کار فوق العاده بود!! بعد از این ترکاشون که حسابی زد بازی توی ایران گنده شد ... هیچکس و سامان اینبار یه همکاری کردن با هم که ترکش یکی از بهترینای تاریخ رپ فارسی شد!! ... هر کسی دیگه 4 سال پیش این ترک و گوش داده بود! ... حسابی معروف شد اهنگسازیشم با مهدیار اقاجانی بو که خیلی فاز داد! ... بعضیا هم سامان و با هیچکس مثایسه کردن ک هبه نظرم استایل و تکستی که ویلسون اونجا داشت هیچکس و خورد!! ... خیلی بهتر بود! ... و اما اخرین ترکی که به نظرم بعد از اون که دیگه ویلسون باهاشون نخوند خیلی ضعیف شدن ترک " تابستون کوتاهه " که حتی کسایی که رپ باز نبودن خیلی با این ترک فاز می گرفتن! ... بیت کار با خودشون بود و انصافآ کار فوق العاده و شاخی بود!! ... بعد از اون دیگه خیلی ضعیف شدن ... و من دیگه کاراشونو نپسندیدم! ... اگر اشتباه نکنم ترک تابستون 86 بیرون اومد! ... اصلآ یاد نیست ... خوب این از زد بازی : ( دانلود از رپ سانگ)
دیس اجیلی
دیس فینچر
اهنگامون خداست
کل کل
واسه هر ایرانی
تابستون کوتاهه
و اما بعد از زد بازی گذشته ی پیشرو رو خیلی دوست دارم که میشد بهش گفت هیپ هاپ ... الان واقعآ ضعیف شده ... استایلش تغییر کرده بدرد نمی خوره! ... تکستاش خوب نیست ... و داره کمتر با مهدیار کار می کنه باری همین هم اهنگسازی کار هاش ضعیفه! ... رضا ترک خیلی خیلی زیاد داره!! دو تا البوم هم تا حالا داده! ... اما من اصلآ کاراشو درست یادم نمیاد! ... اما بعضی کار هاش که تو رپ فارس فراموش نشدنیه رو هنوز یادمه! ... و از بهترین کارهاشون اول از همه به " بازم کلان " اشاره می کنم که یه شاهکار از هیچکس و رضا بود ... با اهنگسازی دیوانه وار مهدیار اقاجانی ... خیلی شاخ بود و استایل چت بازی پیشرو رو خیلی اینجا دوست دارم ... لامصب فوق العاده بود اینجا ... و مثل همیشه اصلآ از هیچکس خوشم نیومد! ... کارای شاخی با هیچکس داره پیشرو ... مثل جیب بابا که اون هم کار شاخی بود ... مخصوصآ کراوس کار و ورس پیشرو تکست قشنگی داشت! ... و اما از بهترین کار های تاریخ رپ فارسی میشه به " ما با همیم " اشاره کرد!! ... یه کار فوقالعاده که با این ترک همه استاد بهرام و شناختن! ... استایل شاهار و فوق العادش که با این حال قضاوت اینکه کدوم تو ما با همیم بهتر بودن واقعآ سخته! ... چون استایل رضا هم واقعآ عالی بود ... خیلی فاز میداد! ... اما تکست بهرام اینجا شاخ تر بود و همچنین باز هم اهنگسازی فوق العاده قویه مهدیار که مغز و به فنا میداد!! ... کراوس بسیار زیبای کار رو مخ ادم بود! ... به نظر خودم که بهترین همکاری تاریخ رپ فارسی هستش! ... واقعآ شاخه و رپ به معنای واقعیه از هر لحاظ! ... و اما میرسیم به یه ترک که که یه شاهکار به تمام عیار بود و راحت میشه گفت که بهترین دیس تاریخ رپ فارسی هستش! ... که سر قضیه ی دیس فینچر این دیس و به زد بازی دادن! " اثر منفی " که هنوز که هنوزه زد بازی از این دیس ترک می ترسه! :)) ... بدجوری زد بازی و نابود کرد و همچنین به فنا رفتن که از تهران رفتن و دیگه هم دیس ترکی به پیشرو ندادن! تکستا و استایل ها بدجوری روانی می کنه ... هر چند بیت کارشون دزدی بود و از یکی از ترکای Fat Joe با اهنگسازی Cool & Dre بود! ... توی دیس ترک فلاکت و دیاکو و گنگ من ( که حیف دیگه نخوند ... خیلی تکستای شاخی داشت ) با پیشرو همراه بودن! و بدجوری ریدن به اینا و اصلآ نمیشه تکست و اینجا نوشت! :)) فقط بگم که ورس گنگ من حتی از رضا هم خوفناک تر بود!! قافیه ها رو پشت سر هم شلیک می کرد! ... خلاصه بدجوری این ترک شاخ بود ... رضا خیلی اهنگای شاخ دیگه داشت اما من فعلآ اینا رو یادمه! (در ضمن ورس گنگ من ورس اخر ترکه ... حتمآ بگوشید.) ... این هم از رضا پیشرو ( دانلود از رپسانگ):
جیب بابا
اثر منفی
بازم کلان
ما با همیم
برو جلو
و اما اخرین مطلب وبلاگ و می خوام اختصاص بدم به بزرگترین رپر تاریخ رپ فارسی که نمونه نداره تو هیپ هاپ ایران! ... و خیلی حیفه که همچین استعدادی توی ایران حروم شه :(( ... بهرام بهترین رپر ایران هستش به نظرم که معنای واقعی رپ رو اجرا می کنه! ... حتی بعضی جاها کلاسیک و تعصب خیلی بدی هم روش دارم (انداز ه ی امینم و توپاک) ... بهرام فعالیت زیاد داشته اما از بهترین البوماش میشه به 24 ساعت و سکوت اشاره کرد که یه ترک ضعیف توشون نیست!! ... البوم 24 ساعت فکر کنم سال 87 بیرون اومد! ... فضایی که البوم 24 ساعت داشت رسمآ من و دیوانه می کرد و این البوم و بیشتر از سکوت که خیلی از لحاظ فنی نسبت به قبلش قوی تر بود دوست دارم! ... توی 24 ساعت می تونین بهترین کار های تاریخ رپ فارسی رو ببینین! ... اتفاقآ تنها ترکی که تو البوم دوست نداشتم ترک 24 ساعت بود!! به غیر از ترک " 24 ساعت " همه روانیم می کرد! ... مثل " دلنوشت " که هر 1 خفته یه بار این ترک و می گوشم ... اهنگسازی خیلی خیلی قوی و با تکستای بسیار زیبای بهرام! ... از دیگر بهترین ترکای البوم میشه به " افسوس " اشاره کرد که یه بیت فوق العاده با یه پیانوی زیبا داشت!! ... و تکست بسیار زیبا ی بهرام! ...:
افسوس واسه تو ای دل ساده // که حتی تک تک خنده هاتم گله داره
افسوس واسه تو ای دل ساده // که حتی تو هفت تا اسمونم نداری یه ستاره!
بعضی ترکای البوم مثل " خیابون " هنوز که هنوزه اشکم و در میاره! اصلآ لامصب دنیایی داره واس خودش! ... " کف اسفالت صافه ولی ترک داره // مثل دله منه که غما رو یدک داره! "... واقعآ فوق العادست! ... و اما میریم سراغ البوم شاهکار سکوت که اگر امسال بیرون نیومده بود دیگه رپ فارسی اون زیرا تو باتلاق می موند! ... البوم یه شاهکار بود که واقعآ نمی دونم کدوم ترکا رو بزارم! ... اول بگم اهنگسازی البوم فوق العاده قوی بود و بعضی ترکا هم کلاسیک !! مثل بیت یه حس! ... که از یکی ار کار های NaS تو IllMatic سمپل برداشته بود که اسم ترک یادم نیست! همچنین ترک یکی طعمست یکی گرگ رو از اهنگ Peter Piper از RUN D.M.C (که راجبش پست دادیم) سمپل گرفته بود که خیلی حرفه ای بود اهنگسازیش! ... از بهترین ترک های البوم که بهم بدجوری فاز داد می تونم به " جالبه " اشاره کنم که بیت بسیار قوی داشت ... تکست که فوق العاده بود مثل تیکه ی " جالبه نه ؟ خیلی جالبه مجنون عملی و لیلی حامله " که این خودش یه جمله دنیایی داره واس خودش و کاثفت و طالم بودن این دنیا نسبت که انسان ها رو میگه! که حتی دیگه مجنون و لیلی که اینقدر هم دیگه رو دوست دارن هم به هم خیانت می کنن! ... واقعآ این تیکه زیباست! ... دیگه از بهترین ترکای البوم میشه به شاهکار " یکی طعمست یکی گرگ " اشاره کرد که رو مخ ادم راه میره لامصب! قافیه ها رو پشت سر هم شلیک می کنه! ... روانی کنندست! ... یکی دیگر از ترکای البوم که خدا بود و من خیلی دوسش دارم و معنای زیبایی داره ترک " خورشید خانوم " هستش! ... رسمآ وقتی اولین بار گوشیدم دیوانه شدم! از تکست دیوانه کننده ی کار و بیت کار که خیلی فضای تکست و می چسبوند به دل ادم! ... توش داره از کی*ری بودن زندگی و اینکه تاریکی و کثافت کاری کل دنیا رو گرفته! ... دیگه خورشیدی وجود نداره! ... معنای بسیار زیبایی داره! و مخصوصآ اون تیکه ای که میگه " اخرین باری که دیدمت توی صفحه ی نمی دونم چندم کتاب نقاشیم بود!! " خیلی زیباست! ... تکست کار پر از معنا و زیباییه! ... بعد از این ترک " یه حس " فوق العاده بود یه بیت کاملآ کلاسیک و زیبا با تکست روانی کننده ی بهرام! ... توی این ترک ورس اخر بهرام و بهترین ورس تو کل زندگیش می دونم! که واقعآ زیباست! ... :
این واسه اونایی که چک های میلیونی می نویسن . واسه اونایی که هیچ احساسی ندارن
بیا یه معامله کنیم ... چطوره ها ؟
اصلا خوشی ماله تو و کلی غم مال من ........ هر روز مال تو و هر شب ماله من
بقیه ی عمر من مال تو باشه
........
یه گوشه از دل بچت مال من
از اون مخ پوکت ، یه گوشش مال من
........
کل دنیا ماله تو و یه کوچش مال من
قدرت مال تو و جرات مال من
........
شانس مال تو و فرصت مال من